GDPR

 



Hantering av personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Som registrerad kund hos Djurvårdscentralen i Sexdrega AB, organisationsnummer 559105-0256, lagras dina personuppgifter (namn, adress, personnummer, telefonnummer) i vårt journalsystem. Vi samlar enbart in personuppgifter direkt från den registrerade.

Ändamålen för lagring av dessa uppgifter är att:

  • kunna journalföra ditt/dina djurs veterinärbesök och konsultationer
  • skicka prover till laboratorier
  • hantera kontakt med försäkringsbolag och andra veterinärkliniker angående ditt/dina djur
  • skicka/ta emot remiss
  • lämna uppgifter på uppdrag av statlig myndighet
  • hantera fakturering/betalning av besök samt bokföring
  • hantera e-recept
  • tillhandahålla information om rekommenderad förebyggande vård (t. ex vaccinationspåminnelser)

Då vår verksamhet omfattas av journallagen åligger det oss att lagra journaluppgifter under minst 5 år efter senast registrerade besök. Vår verksamhet omfattas även av bokföringslagen som anbefaller att uppgifter sparas under 7 år. Då många av våra sällskapsdjur ofta uppnår en allt högre ålder och då journaluppgifterna är viktiga för bland annat framtida smittspårning och forskning sparas dessa 10 år efter senast registrerade besök. Om du efter 7 år önskar att dina uppgifter avregistreras/anonymiseras är det bara att kontakta oss. Anonymisering av journaluppgifter sker en gång per år.

De personuppgiftsbiträden vi kan komma att dela dina    personuppgifter med är:

  • Systemleverantörer med supportbehörighet till journalsystem, telefonväxelsystem, personuppgiftsbiträdande för hantering av fakturering och bokföring
  • Externa laboratorier
  • Krematorier
  • SKK och Sverak
  • Bolag    som hanterar drift, support och förvaltning av vår IT-miljö
  •  E-receptleverantör
  • Statliga myndigheter vid rättslig förpliktelse
  • Andra    djurkliniker /djursjukhus
  • Försäkringsbolag
  • Inkassobolag